U "Loru" oživljavaju proizvodnju i izvoz

Preduzeće za proizvodnju prikolica za prevoz putničkih automobila "Lor" (Lorh) u Bačkoj Topoli vratilo je početkom godine na posao 40 ranije otpuštenih radnika, jer se u ovoj godini planira proizvodnja 250 specijalizovanih transportera. Reč je o prikolicama novog tipa, namenjenih ruskom tržištu, na koje je ta fabrika do izbijanja globalne finansijske krize plasirala celokupnu produkciju. U ovoj godini planirano je da proizvodnja dostigne 40 posto rezultata u 2008. godini, a očekivanja su da će kapaciteti pogona te fabrike biti popunjeni posle potpunog oporavka automobilske industrije, kojoj je namenjen njihov proizvod. U "Loru" lane nije proizveden ni jedan transporter, a za potrebe partnera u Alžiru dorađivani su proizvodi koji su se nalazili na zalihama...

U Preduzeće za proizvodnju prikolica za prevoz putničkih automobila "Lor" (Lorh) u Bačkoj Topoli vratilo je početkom godine na posao 40 ranije otpuštenih radnika, jer se u ovoj godini planira proizvodnja 250 specijalizovanih transportera.

Reč je o prikolicama novog tipa, namenjenih ruskom tržištu, na koje je ta fabrika do izbijanja globalne finansijske krize plasirala celokupnu produkciju, rečeno je Tanjugu u tom preduzeću.

U ovoj godini planirano je da proizvodnja dostigne 40 posto rezultata u 2008. godini, a očekivanja su da će kapaciteti pogona te fabrike biti popunjeni posle potpunog oporavka automobilske industrije,kojoj je namenjen njihov proizvod.

U "Loru" lane nije proizveden ni jedan transporter , a za potrebe partnera u Alžiru dorađivani su proizvodi koji su se nalazili na zalihama. Uz izvoz u Rusiji, i nekoliko kontingenata prikolica izrađenih po posebnim standardima biće plasirano i na to severnoafričko tržište.

To preduzeće je, posle prekida izvoza u Rusiju, zbog otkazivanja svih narudžbi, u 2009. godini otpustilo 120 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik